Nové produkty Zacuto pro DSLR video

Zacuto, jeden z předních výrobců příslušenství pro natáčení videa, vydal nové produkty pro zrcadlovky. Z-Finder, optický hledáček, který zvětšuje obraz LCD displeje, má tři nové varianty. Jednak se jedná o […]

Zacuto, jeden z předních výrobců příslušenství pro natáčení videa, vydal nové produkty pro zrcadlovky.

Z-Finder Pro

Z-Finder Pro

Z-Finder, optický hledáček, který zvětšuje obraz LCD displeje, má tři nové varianty. Jednak se jedná o Z-Finder Pro 3x, což je vlastně starý Z-Finder V2 vylepšený o následující:

  1. Přibylo víčko, které chrání optiku, a krytka na šroub dioptrické korekce. Je možné dokoupit k Z-Finderu V2
  2. Optika je chráněna proti zamlžení
  3. K připevnění se nepoužívá nalepovací rámeček, ale rámeček, který se připevňuje k novému Gorilla Plate, což je destička uchycující se zespoda fotoaparátu
Z-Finder Jr.

Z-Finder Jr.

Další varianta je Z-Finder Pro 2.5x. Ten se liší od Z-Finderu Pro 3x jen tím, že má pouze 2,5 násobné zvětšení místo tří násobného. Poslední variantou je Z-Finder Jr., nová levná verze Z-Finderu, která nemá vestavěnou dioptrickou korekci, ke korekci se používají jen navyšující se rámečky, nemá ochranu proti zamlžení ani ochranu optiky a připevňuje se jednoduchou vidlicí zespoda fotoaparátu. Má 2,5 násobné zvětšení.

Z-Finder Storage Case

Z-Finder Storage Case

Zacuto vydalo také obal pro Z-Finder, Z-Finder Storage Case, který je možné nasadit i na pásek. Pokud si koupíte nějakou novou variantu Z-Finderu do 8. dubna, dostanete tuto brašničku zdarma.

Všechny sady pro natáčení zrcadlovkou byly předělány. Nejlevnější a nejpřenositelnější sady, tzv. Gorilla sady, dříve obsahovaly rychloupínací destičku Manfrotto. Ta byla odstraněna a na jejím místě je teď levnější Gorilla Plate. Nové Gorilla sady vypadají následovně:

  1. Target Shooter je nástupce produktu Rapid Fire. Umožňuje navíc mít tyče v jiném než pravém úhlu.
  2. Quick Draw nemá nástupce, produkt se neuchytil.
  3. Striker je nástupce produktu Tactical Shooter.

Byla vytvořena nová základní destička pro zrcadlovky, DSLR Baseplate. Ta umožňuje oproti dřívější základní destičce lepší horizontální nastavení, tedy dá se používat s fotoaparáty s vyšším tělem či battery gripem. Všechny nové následující sady obsahují tuto destičku:

Zacuto Single Action

Zacuto Single Action

  1. Fast Draw, předo-zadně vyvážená jednoduchá sada, držení pro jednu ruku
  2. Single Action, základní sada pro stativ, obsahuje boční ostření
  3. Cross Fire, opření o hruď, držení pro jednu ruku a boční ostření
  4. Double Barrel, předo-zadně vyvážená sada s bočním ostřením a držením pro dvě ruce

Již není speciální sada obsahující příslušenství pro monitorování, předpokládá se případné přikoupení zvlášť.

Pokud si kteroukoliv novou sadu objednáte do 8. dubna, dostanete k ní zdarma Zacuto Point’n’Shoot, nový držák fotoaparátů a lehkých kamer, nabízející lepší držení vhodnější pro natáčení videa.

Tags: ,

About Michal Kováč

Mgr. Michal Kováč