Veletrh IBC 2010

V Amsterdamu se konal od 10.9. do 14.9. veletrh IBC, poslední den jsem se na něj přijel podívat i já. Nebylo tu oznámeno mnoho novinek, i přesto byla podívaná nádherná. […]

V Amsterdamu se konal od 10.9. do 14.9. veletrh IBC, poslední den jsem se na něj přijel podívat i já. Nebylo tu oznámeno mnoho novinek, i přesto byla podívaná nádherná.

Z oboru HDSLR mě určitě zaujala nová kamera od Panasonicu AG-AF101 (sice to již není ani trochu zrcadlovka, ale má stejný typ chipu a objektivy jako hybridy od Panasonicu). Kvalita obrazu byla na první pohled skvělá a výbava také, ale obraz v hledáčku byl na můj vkus malý, asi těžko by se mi s ním zaostřovalo. Škoda, že tato kamera nemá full frame senzor.

Hezkou prezentaci měla česká firma TECHNOCRANE s.r.o., která vyrábí kvalitní tiché jeřáby na kolejnicích a dodává k nim pěkný software.

Také se mi líbil balón na dálkové ovládání. Bylo sice vidět, že příprava trvá relativně dlouho, ale výsledek za to stojí.

Marshall zde ukazoval mimo jiné svůj nový 5″ HDMI monitor, Zacuto se také pochlubilo svými sadami a Z-Findery, předvedly, že lze Z-Finder použít s novým Canon EOS 60D.

Brzy se těšte na můj článek o Photokina 2010, veletrh o fotografii v Kolíně, který určitě přinese nejednu novinku.

Tags:

About Michal Kováč

Mgr. Michal Kováč